rutin kerja

hari nie bangun lak. too late to go office. nah! 9.08am punch card. selisih plak dengan boss. ya ampun.. malunya aku. boss sesenyum je pagi nie.. seb baik mood dia baik.

melangkah ke opis tugasan yang perlu every monday – sunday. unless kalau tak nak collect duit aku cuti la saturday – sunday. but today im not in good mood. entah la. aku banyak diam je hari nie. nak angkat phone depan mata nie pun amat la malas. start cutting newspaper coz nak clear my table yang sarat dengan macam-macam paper. done 1 keja. dah kul 12.45 plak. go lunch pun tak banyak cakap. macam ada mutiara lak dalam mulut nie. heheheh.. another job waiting me. start collect yesterday profile. prepared letterhead. tup tap tup tap. siap tepat kul 5.30pm. bukannya sikit. 1 staff who’swho gimme at least 8 profile. if 4 staff? hah. calculate yourself la. then naik ke level 14. nak bagi those surat kat dispatch biar esok dia hantar. 6.10pm.. out from my office. tomorrow.. same as usual. rutin.

aku sentiasa berdoa ade la company yang akan bagi aku job. at least aku dah tak ngadap keja-keja hantar surat nie. at least aku berusaha.. berusaha apply sana sini. cuma rezeki je belum ada. bak kata ayah kayangan “sabaq.. satu hari nanti hang hidup senang, mak hang pun tak susah hati dah. hang sabaq.. hang usaha dan tawakal. insyaallah”. insyaallah..

aku minat bab IT, computer.. at least aku ade basic technical tapi lain plak bidang aku study kat U. aduh.. nak study balik perlukan kewangan. even nak amik autocad pun beratus gak bayar. dengan kerja yang tak tetap nie.. segalanya masih di luar kemampuan.

Ya Allah.. limpahkan la rezeki mu kepada hamba-Mu ini.. bukakan la pintu rezeki mu luas untuk hamba-Mu ini. bantulah aku Ya Allah agar aku mampu teruskan hidup di dunia ini dengan hidayah-Mu. amin..