Tour to Kangar (Part 2)

pagi tadi terjaga lewat gak la. heheh.. malu aih kat mak aya. makcik faham-faham je la. saya nie jauh merantau. kekekekeke.. terjaga pun dalam kul 8am. coz aya nak anta maknya ke butterworth. katanya dari kangar nie 4 hours je. je? uisy.. letih gak tue nak ulang-alik. sejuk woo mandi. tedo yang lena sekali. walaupun ade mimpi ngeri yang hadir tapi serious shit aku tak ble ingat ape mimpi tue. jangan depa dengar aku meracau time tedo udah. breakfast nasi lemak and lepat pisang. yummy ~!

right now.. aku kat cc demutiara. duk sowang ja. cc bukak pon kul 10am tapi nampaknya saya sowang je kat sini.. cikgu. dah mula boring ngadap pc, duk ngadap astro lak. one movie to another movie. sampai la kul 12 tgh hr bro zam call suwuh beli barang2. ade ke nak kena beli garam kasar 4 atau 5kg. huh!! gile aihh.. then petang tue ke rumah ustaz lama gak lak duk melangut nunggu dia balik. then dia dah buat semua dengan barang2 yang aku bawa, aku gie mandi. yang sadisnya.. pas mandi i have to throw away my kain batik ke sungai. uwaaaaaaaaaa… mampos aku kalau mak tau kain batik cantik nie kena buang. tak pe.. umah aku banyak lagi kain batik (cuma belum mampu nak bukak bisnes kain batik jew) ngeee..

pas mandi.. duk lepak dgn ustaz n family, bro zam n aya. semua kata muka aku dah nampak ok skang. alhamdulillah. mula2 aku sampai umah, depa kata muka aku cengei (maksudnya muka orang sombong n garang). depa kata kalau aku tak berubat, orang pandang benci, meluat, menyampah, geram semua yang buruk2 lah kat aku. then kalau couple pun sure la pasangan aku akan jemu, hubungan panas, asyik bergaduhan dan yang pasti tak akan kekal lama. perghhh.. teruk idup aku. bayangkan la selama 8 tahun ex aku buat aku macam tue. patut la susah sangat nak dapat kerja. rezeki tue ade tapi ade pula panghadang yg dibuat dr org2 hati busuk dan bertuankan syaitan nie. semoga Allah sentiasa melindungi aku dari sihir dan kezaliman manusia serta syaitan. insyaallah.. aku boleh sihat. setiap penyakit pasti ada ubat. jika aku tak berusaha dari sekarang tentu aku tak hidup aman dan bahagia sehingga aku mati. asalkan berusaha mengikut ajaran Islam dan bukannya dengan cara yg syirik, bidaah serta kufur.

petang tue suraya amik aku. then gie bas stand kangar nak beli tiket. aku yang bawa scoot si suraya. alahai. tak best! hahah.. sebab dah biasa bawa moto yang ada gear. bawa scoot kena press minyak je. bas stand sini tak besar. ala ala pekan kecilnya tempat perhentian but completed. hehe.. dapat tiket kul 10am esok. aku siap tanya bole sampai kl tepat ke jam 3ptg. coz esok aku nak rush ke klcc plak. ade gath kat situ. budak jual tiket tue kata maybe dalam kul 5ptg sampai. arr?? slow sangat ke bas nie. aduh.. leper la my boot dalam bas nanti. balik dalam keadaan berhujan. aku bawa selaju mungkin. suraya kat belakang menjerit jangan bawa laju. takoooootttttt katanya. kah kah kah kah..

sampai umah suraya, aku masak simple dishes. ayam goreng cili api dengan sup sawi. 3 orang punya perut cukup la. pas mandi, makan then aku nak gie cc. nge nge nge.. so pas nie nak balik umah tedo. sok masih ada lagi perjalanan dari kangar ke kl pula. din plak suwuh aku off pc kul 12pm. cesss.. dia kata “sini bukan kl”. nak jew aku bahabi kan dia. tapi tak ble.. kawan aku jugak. hehehe..

related Travel topics:

Tour to Kangar (Part 1)
Tour to Kangar (Part 3)
Tour to Pulau Pangkor