control myself

9.09am – sampai office, dah dengar suara sumbang pasal aku terlewat 9 min.
bored gak la.. tapi memikirkan keja yang melambak-lambak.. better i concentrate dgn profile yang tak dihantar lagi. meja aku org dah sentuh. gerammm aku!. ye la.. hanya aku je yg tau kertas2 yg aku dah asingkan. sampai office, aku spray dgn pewangi yg dah campur dgn garam. petua tue..

10.00am – breakfast wif my click. dia bukak semua citer sepanjang aku x dtg opis. “kecoh satu opis kak x dtg seminggu” katanya. then sambung my work.

1.15pm – rest time.. lepak kat kaunter. x kuar makan.. x de selera.

1.45pm – bos masuk opis, lalu depan kaunter, aku senyum then say “assalammualaikum puan”. she smile.. my click pelik dgn my boss. “kalau kami la kak, sure dah ade dlm bilik boss nie.. kena panggil sbb x dtg seminggu. dgn kak, boss relax je”. aku sengih2 je. alhamdulillah.. doa aku Tuhan makbulkan (aku doa siang malam time aku bole menunaikan kewajipannya).

2.00pm – continued my work. filing record, collect data, search info in internet, make listing, xerox, typing.. bla bla bla..

5.45pm – kemas meja, x tutup pc coz nak update antivirus. dalam otak dah pk, malam kang dtg opis semula at least kul 9pm kat opis.

6.09pm – punch card. out da office!!

..: any work place sure meet pressure. have to think either nak resigned or not. Goshh :..