senior tua yang kokak

this morning quiet early arrive office. sempat gak mekap kat umah. if not, mekap simple je kat office kalau dah lewat.

9.30am – meeting wif all staff. dada ku berdegup kencang gak la.. maybe x suka hal aku tak datang office seminggu dibangkitkan in meeting. wateva it is, aku bukan ponteng! i already mention to supervisor n boss directly.

boss baru nak mulakan meeting, sentuh pasal produktiviti staff n tugas. then, aku dengar satu suara sumbang “macam mana nak buat kerja bersungguh kalau cuti seminggu”. wah! wah! ini makcik tua mula bikin hati aku panas la. aku jeling makcik tua then aku pandang clik aku kat sebelah sambil cakap “apa masalah kau nie? kalau tak puas hati cakap la berdepan”. lepas aku cakap gitu, aku jeling makcik tua. dia duk gelak dgn si pendek. huh! nanti la kau.. when the last day my contract tamat, akan aku sembur kau cukup2 !!!

makcik tue kejap2 duk sibuk hal aku dgn my click. eleh! kecoh jew. aku malas nak layan even dia tegur aku. buat bodow. memang nampak sangat la aku perbodohkan dia bila dia bercakap dgn aku, aku buat x dengar. amik kau !!

so dalam meeting, boss akan suruh one by one staff suarakan apa2 cadangan, bangkangan or wateva. so when my turn, aku terangkan flow tugas aku sekarang, biar semua orang tau apa aku buat n jangan pk aku duk goyang kaki (aku sempoi je so they thought im not doing anything). paling best! bila aku suarakan hal nie “i collect data for 4 seniors now. perhaps, 1 senior give me 5 profile only. my work flow panjang, if they gimme more, i can’t concentrate to another HTML work”. then 1 senior bisik sama aku, ade ke yang bagi lebih dari 5 profile? aku kata.. ada kak (jawab sambil senyum penuh bererti).

3.00pm – i call 1 company yg interview me last month. good news, interviewer dah submit my name into list selepas ditapis. bad news, kalau pun nama in the list tapi no call from them it means.. i’m not successful. uwaaaaaaaaaaa…

tonite, aku akan ke office seperti semalam. even no OT claim, aku tak nak kerja aku tertangguh lagi.

 

 

..: untuk menjadi senang perlu susah sekarang.. untuk menjadi senang perlu usaha berlipat ganda.. God bless me :..