Hari Raya Qurban 1428H (2007)

20/12/2007 tomorrow.. Selamat Hari Raya Qurban to all muslim n muslimat. after 6.30pm today, i have rush to Central Market. tunggu bas ke Seremban. and as usual, memang kena que panjang. people prefers to take a bus to Seremban better than Komuter yang semput2 aje coz banyak perhentian. semalam, thought nak balik naik bas express from Puduraya. but, i still not prepared for ticket and time doesn’t help me to rushing. so no need to burst my head.. just go to CM take a bus to Seremban and from there arrive to my hometown by car. done!

as i remember, almost 2-3 years i didn’t celebrate Hari Raya Haji nie. sejak kembali meneguk jerebu di KL, Raya Aidilfitri pun balik last minute. so tomorrow, sambut untuk kali pertama after almost 2-3 years im working on raya qurban.

actually, i already told my mom that im not celebrate this year. i rather working then balik kampung hanya cuti sehari. but my boss decided our office close for raya qurban so kena la cuti. daripada duk umah its better im going back to kg. miss my mom! sure my mom terkejut dgn my new hair style. ngeh..ngeh..ngeh.. i love to stay in kg. no traffic jam, no bising2, no gaduh2 sesama jiran. here very peaceful and harmony and the best part, aku suka tengok pokok2 bunga yg mak tanam. (tengok je la..). dari gate depan hingga ke dapur belakang.. tersusun segala jenis pokok2 bunga. mak kata buah jambu dah mula gugur. yummy! pink guava wif cute size.

the last time our family buat qurban tahun 1993 kot (my lovely dad still ada). yg bestnye.. even i am a little girl on that time but i tengok depan mata macam mana lembu disembelih and ble plak jadi camerawoman on that time (sekarang nie kalau tengok darah pun boleh pengsan). petang nie balik.. yeah!

Raya Haji 1992

    kopiah putih berdiri is my dad (love him always), tudung putih my mom (i love u mom), yang kecik2 tue semua my anak buah. which one is me? lol. i yang tengah snap thic pic. hehehe..

One thought on “Hari Raya Qurban 1428H (2007)

Comments are closed.