Jangan sambut 1 Januari.. Kenapa?

Kuliah Maghrib yang disampaikan oleh saudara Zulkifli Nordin. Dibawah ini adalah intipati kuliah beliau yang sempat disalin.

Diantara lain, beliau mengupas ayat 120, surah Al Baqarah, mafhumnya :-
Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut agama mereka yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): “Sesungguhnya petunjuk Allah agama Islam itulah petunjuk yang benar”. Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yg memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatu pun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepada mu.

Beliau juga menyebut hadith Rasulullah SAW yang berbunyi, lebih kurang :
UmatKu dilalaikan tanpa disedari seperti semut hitam di atas batu hitam di malam yang gelap. Siang ia Islam, malam ia kufur; dan siang ia kufur, malam ia Islam. Yahudi & Nasarah yang tidak redha akan Islam akan menggunakan apa saja cara untuk menyesatkan kita. Sekarang mereka menggunakan cara yang begitu halus sampai kita sendiri tidak sedar yang kita telah mengikuti mereka. Tengok saja disekeliling kita..

Contohnya, HARIBULAN .
Berapa ramai yang tahu bahawa cara tarikh Masehi ini ada kaitannya dengan tuhan mereka 21hb Ogos 2002 AD. Apa maksud AD dibelakang? AD ialah “AnnoDomini“, bahasa Latin bermaksud “Anno” ialah aku atau saya dan “Domini” ialah tuhan dilahirkan. Jadi 21hb Ogos 2002 boleh diertikan sebagai “…beberapa hari setelah tuhan aku dilahirkan.” Nauzubillah. Insaflah kita kerana secara halus kita mungkin termasuk dalam kategori umat Nabi Muhammad SAW seperti di atas. Sebab tulah kita dianjurkan supaya beristighfar selalu.

Bila sampai 31 Disember, berapa ramaikah umat Islam yang meraikan tahun baru? Tetapi sedarkah mereka bahawa telah difatwakan oleh Sheikh ul-Azhar, Sheikh Tantawi, Sheikh Yusof Al-Qardhawi dan Ulama-ulama contemporary bahawa menyambut 31 Dis, bererti menyambut ulangtahun hari jadi tuhan Yahudi & Nasarah? Bagi mereka yang tidak tahu, hukumnya fasik, tetapi bagi mereka yang tahu (kita sekarang sudah tahu) hukumnya ialah MURTAD. Nauzubillah.

Nota tambahan:-

Dalam kuliah tafsir Ustaz Hj Zahazan baru ni di radio IKIM ada disebut bahawa hari Sabtu adalah hari rehat dalam agama Yahudi manakala hari Ahad pula orang Nasarah pergi sembahyang di gereja. Jadi sebab tu kita pun terikut budaya barat cuti Sabtu dan Ahad untuk meraikan musuh Islam berehat dan menyembah berhala. Kalau di Malaysia ni berapa kerat sangat yang ke Masjid untuk solat Jumaat dan solat 5 waktu as compared to yang ke Gereja ?

cikwiduri: terkena kat batang idung ku.

Advertisements

One thought on “Jangan sambut 1 Januari.. Kenapa?

Comments are closed.