my best bro

Gym
1.00pm – It was a 1st time for me masuk ke gym. alangkah bestnye. dulu plan, bila dah kerja tetap, nak jadi membership mana2 gym so boleh exercise hari2. nape tak exercise kat rumah or petang2 jogging di Tasik Titiwangsa? jawapannya malas dan segan! sekali je aku jog kat tasik then tak de dah. so sekarang berpeluang ke gym free! yes! ade yg 10x ganda gemuk tak de pun malu. nape mesti malu. aku nak sihat + free gym + buang lemak2 tepu nie. hehehe..

My bro
5.10pm – Today balik awal. alasan nak amik spec. memang betul pun cuma spec tue bukan di kedai tapi kat my bro. meet my bro at his office. amik brg2 kat alang sambil lepak2 at Delifrance. I have 5 bro but only he yg rapat with me. we talk everything include my personal and his personal.

telling him bout eli, he say, “jangan jumpa budak tue lagi. jangan layan dah. nanti kau kesian kat dia balik. you deserve better but not him”. when talk about a house he ask me to buy near office but I prefer Seri Kembangan, “dekat sikit dengan kekasih gelapku”. “dia duk mana?”, he ask me. “kat sepang”. I smile and terus teringat kat someone. my bro start sibuk tanye sape mamat tue bla bla bla. “we know each other almost 6 years but few back nie we all have feeling”. “kahwin la. nak tunggu ape lagi”. isk.. tak sanggup nak bgtau my bro cause I know ‘kekasih gelapku’ ade masalah bab tue. “dulu dia keja dengan petronas tau alang”. my bro smile, “ask him to meet me. bawak guy tue jumpa alang”. isk.. it can’t happen unless faiz settle everything.

when the topic bout married guy, I just can smile. I start the topic just to get answer from my bro. “married guy knows how to treat a woman. alang tak kisah kalau kau kahwin dengan laki orang tapi boleh ke 1st wife terima madunya? I don’t think so. you have to communicate, dapatkan kebenaran 1st wife then baru boleh kahwin. kalau 1st wife tak bagi, you can’t settle”. too much to think. thanks bro for your opinion.

Cinema
10.15pm – I ask jek sparrow to cinema. he chose ‘kung fu dunk’. quite boring for him. 2 person for RM10.00. bagus sungguh!

Carpark
1.00am – reach home. 2 buah kereta halang tempat parking motor. “tak sekolah betul la diorang nie”, I mumbling. tak perasan lak car owner ada. “apa dik? tak sekolah?”, the owner repeat my word. aiseh.. mampus aku. buat tak tau aje even the owner panggil and that owner is Ewan.. penyanyi dangdut tu. If he still remember that night. Sorry eh encik Ewan, saya memang suka bebel org yg parking merata ni.. heheh.