Filem “Fitna”

Assalamualaikum…

Umat Islam memandang serius filem FITNA yang dihasilkan oleh Geert Wilders, seorang ahli parlimen Belanda, yang kini ditayangkan di dalam internet di seluruh dunia melalui you tube.

Filem Fitna itu, yang disiarkan selama 15 minit dalam sebuah laman web pada 27 Mac, mengkritik Islam, dan ayat Qur’an digunakan dengan sewenang-wenangnya dan tidak mengikut konteks.

Ahli majlis perundangan Belanda Geert Wilders menerbitkan filem itu, yang menunjukkan kenyataan daripada paderi yang radikal dan menyebut surah Al-Quran dengan diselitkan imej serangan 11 Sept terhadap Pusat Dagangan Dunia (WTC) di New York, pengeboman kereta api penumpang di Madrid, Sepanyol pada 2004 dan pembunuhan pengeluar filem Belanda Theo van Gogh di Amsterdam street pada akhir tahun itu.

Geert Wilders

Kenali Musuh anda !!! si Geert Wilder. Beragama Roman Katholik dan pernah berjuang bersama tentera Israel. Dia pernah menyaran umat Islam negaranya supaya mengoyak Al Quran jika ingin menetap di Belanda. Juga pernah menyatakan bahawa sekiranya Nabi Junjungan kita masih hidup, baginda akan disenaraikan sebagai pengganas.

Kenyataan yang dikeluarkan oleh Tun Dr Mahathir semalam agar produk Belanda dipulaukan hanya mendapat perlian sinis daripada blog pro-zionis dan anti-Islamis seperti Jihad watch dan sebagainya.

Mereka berkata bahawa negara Belanda akan lebih kaya jikalau produk mereka di pulaukan oleh orang Islam kerana negara Eropah pula yang akan membeli produk mereka. Malah mereka memerli dengan mengatakan ekonomi mereka tidak terjejas dengan pemulauan produk ini kerana negara Islam adalah negara miskin. Denmark pernah mengalami kerugian USD 1.5 juta sehari kerana pemulauan barangan mereka.

Maka, marilah kita sama-sama melaksanakan kewajipan ini agar penghinaan kepada Islam mendapat pembalasan yang sewajarnya.

Saya menyeru agar semua pembaca bersama-sama memboikot produk yang dihasilkan oleh Belanda.

BOIKOT-PRODUK DARI BELANDA/DUTCH – DON’T BUY!!

1. Dutch Lady – Susu
2. Ferrero Roche – Coklat
3. Wall’s – Ais Krim
4. Ing -Insurans
5. Planta -Magerin
6. Lady’s Choice -Magerin
7. Lipton -Teh
8. Shell -Minyak
9. Knorr -Perisa Makanan
10. Dove -Mandian
11. Sunlight -Magerin/Pencuci Pinggan
12. Radiant -Deodoran
13. Rexona -Deodoran
14. Ponds -Produk Kecantikan
15. Kieldsens -Coklat
16. Slimfast -Produk Pelangsing
17. Lego -Kismis
18. Philips -Barangan Elektrik
19. Duyvis -Makanan Ringan
20. Gouda -Keju
21. Robin -Pencuci Lantai/Pakaian
22. Ariel -Pencuci Lantai/Pakaian
23. Omo -Pencuci Lantai/Pakaian
24. Labello -Lip Balm
25. Pickwick -Teh
26. Venz -Mentega Coklat
27. Kinder Bueno -Coklat
28. Unilever -Syarikat
29. Dumex -Susu Tepung
30. Nutricia -Susu Bayi
31. Sunsilk -Shampoo
32. Fair & Lovely -Produk Kecantikan
33. Lux -Mandian
34. Vaseline -Lip Balm
35. Cif -Pencuci Lantai
36. Surf -Pencuci Kain
37. Wishbone -Pencuci Kain
38. Doriana – Keju Krim
39. Bertolli -Minyak Masak
40. Clear -Shampoo
41. Breeze -Pencuci Kain
42. Sun -Pencuci Kain

Advertisements

14 thoughts on “Filem “Fitna”

 1. teruknya.. suma pun teruk. org2 yg comment d cni pun truk. ckp “roundtable” n lebih mulia dr mmaafkan tp baca sj la comment dr slash 2, tdk npk lgsg kmuliaan. maki hamun lg. bgtu ka “lebih mulia” yg dmaksudkan? lebih baik klu kta xbgaduhan, yg pntg jg sahsiah dri, apa yg kluar dr mulut. jgn smpi mnyakiti hati org lain, xkira apa pun agama. sbb apa yg kluar dr mlut kta la yg mmulakan sgala pbalahan n pperangan.

 2. semua ni berlaku sbb org islam tu sndri tak bersatu..org islam kt dunia ni rmai.kalu bersatu jgn kn usa,israel..semau org kafir laknat tu bleh mati

 3. well..personally i totally agree with what mistress said there….
  not all people like that…everybody have their own way of showing things they like..or dislike….

  for example…if you went to a restaurant..and order pizza…but it doesn’t suite with your taste…would you hate to eat pizza again?

  would you assumed that all pizza in this world are the same?

  well..don’t get me wrong…it just as an example…

  religion in something that is sensitive to talked about.it depend on a person to choose what they want to hear,look,or know about it.not all people are the same…even for a twin.am i right?

Comments are closed.