MURTAD: Islam dihina di Malaysia

Lina Joy @ Azlina Jailani menang di mahkamah melawan kes pertukaran agama iaitu murtad. Tapi mereka tak akan menang kerana melawan Allah, mereka hanya menang sementara di dunia… Sapa yg lebih berkuasa? Sama-samalah kita berdoa agar kita, generasi kita dan semua Islam yg ada sekarang sentiasa dalam Agama Allah dan dilindungi Allah dari terpesong aqidah… amin.

Lina Joy dua dari kanan

Persatuan Melayu Kristian telah SAH ditubuhkan di Malaysia !! Injil telah dicetak & di edar. IFC buat roadshow besar-besaran sokong kebebasan beragama. Bersedialah wahai saudara saudari ku yang amat disayangi. Berdoalah semoga umat ISLAM selamat.

Mufti Perak, Datuk Harussani Zakaria bangkit dalam isu ini dengan membuat kenyataan akhbar bahwa umat Islam wajib isytihar perang terhadap pertubuhan IFC itu dan minta 50 ahli politik Islam yang menurunkan signature sebagai menyokong penubuhan IFC itu bertaubat kepada Allah swt kerana dibimbangi aqidah mereka sudah terbatal. Datuk Harussani juga minta kepada semua penceramah, semua ustaz-ustaz yang mengajar kuliah dan semua khatib-khatib, supaya jangan lupa cakap benda ni dalam kuliah-kuliah dan di atas mimbar-mimbar Jumaat bahwa pertubuhan IFC ini adalah musuh Islam di Malaysia.

Tuan-tuan tau depa minta apa kat PM? Depa send memorandum kepada PM meminta 15 perkara berhubung dengan Islam supaya dimasukkan dalam perlembagaan Malaysia . Antaranya:

01.) Setiap anak yang baru dilahirkan di Malaysia jangan dikaitkan dengan mana-mana agama sehinggalah anak itu berusia 18 tahun.

 • Tu dia tuan-tuan. Ini apa cerita ni? Maknanya, anak-anak kita langsung tidak boleh dididikkan dengan cara Islam. Kita tak boleh bubuh nama Islam kat anak-anak. Sampai umur 18 tahun, baru boleh duduk bincang di mahkamah, tanya kat anak kita, “Hang nak ikut agama apa?”. Kalau dia kata nak jadi Hindu, maka jadi Hindu lah dia. Kita tak boleh nak buat apa sebab dah digazetkan dalam Perlembagaan Negara.
 • 02.) Di dalam dokumen pengenalan mykad dan passport dihapuskan kolum identiti agama.

 • maknanya, perkataan ‘Islam’ yang ada kat mykad kita itu, depa minta di ‘tiada’ kan.
 • 03.) Mana-mana orang bukan Islam kalau nak kahwin dengan orang Islam, dia tidak perlu masuk Islam.

  04.) Mana-mana orang Islam yang nak kahwin dengan orang bukan Islam, mestilah dia tukar agama kepada bukan Islam.

  05.) Sebagaimana kerajaan Malaysia menyalurkan dana kepada masjid-masjid, begitu juga kerajaan Malaysia mesti menyalurkan dana kepada semua rumah ibadat orang bukan Islam.

  06.) Peraturan sekolah yang mengizinkan anak orang Islam menutup aurat hendaklah dimansuhkan, kerana ia menghina agama bukan Islam.

  07.) Hapuskan mahkamah syariah kerana ia juga menghina agama-agama lain.

 • mahkamah syariah kalau takde, habis la kita. Walaupun ia bukannya perfect, tapi itulah satu-satunya mahkamah yang defence agama kita. Kalau mahkamah syariah disingkirkan, masalah faraid pusaka, masalah nikah kahwin, cerai talak apa semua tu macamana?. Kalau takde mahkamah syariah, maknanya, perkahwinan tidak akan berjalan di atas akad nikah, sebaliknya, perkahwinan akan dibuat secara berdaftar.
 • 08.) Mana-mana orang bukan Islam yang masuk Islam, semua hartanya dikembalikan kepada waris yang tidak beragama Islam.

  09.) Mana-mana pasangan yang bukan Islam, apabila masuk Islam, maka hak penjagaan anak tidak boleh diberikan kepada mereka.

  10.) Sebagaimana program-program di radio dan tv yang menerangkan tentang ajaran Islam dalam bahasa ibunda masing-masing, begitu juga ajaran-ajaran lain daripada Islam juga perlu diberi ruang.

  11.) Sepertimana Quran, hendaklah kerajaan Malaysia turut mencetak bible dalam bahasa Melayu untuk diedarkan di seluruh negara.

  12.) Apa istimewanya Islam sehingga ditabalkan sebagai agama rasmi di Malaysia?

  Lagi 3 saya tak ingat, anda boleh refer dalam Majalah Millenium Muslim.

  Ini dia tuan-tuan, Islam diludah depan mata kita sendiri, so mana sensitiviti kita terhadap agama kita sendiri?. Datuk Harussani tegur PM dan 50 ahli politik Islam yang sokong pertubuhan tersebut supaya
  dibatalkan pertubuhan itu. Tau 50 orang Islam tu kata apa?. Depa kata kat Mufti Perak, “ni lah kalau dah terlalu tua jadi mufti, tak open minded langsung!”. Datuk Harussani balas dalam majalah Millenium Muslim katanya, “di atas sikap open minded rakyat Malaysia yang terlampau lebih, maka inilah hadiahnya!”. Ini dia kata-kata seorang ulama di Malaysia. Yang lainnya sunyi sepi termasuklah akhbar-akhbar, macam ada benda dalam mulut sampai tak boleh nak buka!

  ———————————————————————————————-

  Kata Al-Imam Ibn Kathir didalam tafsirnya:

  “Sepertimana yang Tartar berhukum dengan berteraskan sistem pemerintahan yang diambil daripada raja mereka Genghiz Khan yang telah mencipta untuk mereka undang-undang Yasak yang merupakan sebuah buku menghimpunkan hukum-hakam yang diambil daripada syariat yang berbagai, iaitu Yahudi, Nasrani, Islam dan lain-lain. Dalamnya juga banyak hukum-hakam yang diambil daripada fikiran dan hawa nafsunya semata, lalu dijadikan undang-undang yang diikuti oleh anak cucunya. Mereka mendahulukannya melebihi kitab Allah dan Sunnah Rasulullah, sesiapa yang berbuat demkian maka dia adalah kafir dan wajib diperangi
  sehingga dia kembali kepada hukum Allah dan Rasulnya, dan tidak berhukum selain daripadanya dalam perkara kecil ataupun besar”. (rujukan tafsir al-Quran al-‘Azim oleh Al-Imam Ibn Kathir jld. 2, m.s. 70. Cetakan Beirut)

  Wallahua`ala`alam.
  27 SEPTEMBER 2007

  cikwiduri: Minta sesiapa yang membaca, sebarkan berita ini kerana ia tidak akan tersebar melalui media bercetak mahupun media elektronik di negara kita kerana TAKUT di gam.

  Related:
  MURTAD: Azlina Jailani @ Lina Joy
  MURTAD: Siti Fatimah @ Tan Ean Huang
  MURTAD: Permohonan Siti Fatimah diterima
  MURTAD: Selimah Mat buried according to Buddhist rites

  Advertisements

  79 thoughts on “MURTAD: Islam dihina di Malaysia

  1. Dunia akhir zaman……nmpknya sebilangan manusia skrg da xde otak……x banggakah kamu menjadi penganut agama islam…..apa kelebihan agama lain selain daripada agama islam…..agama islam adalh agama yg jelas sekali kesuciannya,berbanding agama yg x jelassssss…..org yg murtad emang org yg amat rugi seumur hidupnya……..besiaplah kamu utk kekal sbg bara kayu api dineraka jahanam kelak…ya ALLAH……tunjukkanlah kekuasaanmu kepada mereka yg berpaling kepada agamamu…..nauzubillah min zalik

  2. If a religion is really that good,there’s nothing as killing the followers when they tend to convert. Plus, no religion would teach their followers to do bad thing. So do you think that prohibiting someone to change their religion is sinful? It’ s just like you’re prohibiting someone to have another way of doing good deed in their life okay? and from what i know, no christianity that ever killed their followers for their conversion to another religion because i believe, even GOD won’t do that. So how could a person or human being have this kind of behaviour.personnaly,i don’t think that a religion ever had that rights, to take someone’s life.

  3. PERSATUAN MELAYU KRISTIAN NI JELAS DAH KAFIR… Persoalannya: Apa bezanya antara Murtad dengan Menolak Hukum Hudud?? Bukankah mereka yang ragu2 atau tidak mahu terima hukum hudud sebenarnya memang dah terkeluar dah dari Islam tanpa mereka sedari…??? jika mati dlm keadaan demikian,apa bezanya dengan diorg??? Nauzubillah……

   p/s: Ikhlaskan hati menerima Islam dengan sesengguhnya!! semoga kita mendapat keredhaan Allah s.w.t….

  4. dunia akhir zaman…………
   islam akan menjadi semakin pelik di mata dunia kelak,,
   seperti mula2 kemunculan islam,,,,,,,,,,,,

  5. mnusia dh lupa baik buruk yg dorg kna buat..smpai bnda nie pn boleh jd..kta umat islam yg lain cuma mmpu bdoa smoga tdk btmbh buruk keadaan sbegini rupa..amin.wallahalam

  6. Daripada Ibnu Mas`ud dan `Aisyah, Nabi s.a.w. bersabda: “Tidak halal darah seseorang muslim selain daripada tiga sebab, berzina selepas menjadi muhsan, membunuh orang lain tanpa hak dan mengasingkan diri dari jemaah serta meninggalkan agama (murtad).” (Riwayat al-Bukhari, Muslim, Abu Dawud dll).
   “Sesiapa yang menukar agamanya (murtad), maka hendaklah ianya dibunuh.” (Riwayat al-Bukhari dan Abu Dawud).

  7. astaghfirullah…ni la dy pmimpin yg TAK ADE OTAK…taw nk kaye nk duit byk…ISLAM DTINGGALKAN MCM 2 JE???spe yg bgelar rkyat MALAYSIA, sdar la, yg dlu ni TANAH ORANG ISLAM…xblaja sjrah ke??ooppsss lpe plak pmimpin kte mmg xblaja sejrah…that’s why dorg xtaw nk jge ngra ni baek2…law xreti nk jga n amalkan ajran ISLAM, baek BERHENTI JD PEMIMPIN NEGARA ISLAM…xsdar dri ke korg 2 mnumpang je??dbwa msuk oleh pnjjah yg rmpas tnah ni??sdar la cket, agma korg sndri pn ad unsur ISLAM n satu2ny KUNCI MASUK SYURGA IALAH DUA KALIMAH SYAHADAH…hukuman bg org murtad ialah BUNUH, 2 printah ALLAH S.W.T. … law nk truskn jgk..ini brmkne WAR AGAINST US ( ISLAM )…law tkot, mnyerah dri pd Allah cpt…

  Comments are closed.