Myvi baru tapi hancur!

Today as well 12.00pm, aku pick up my new car at Perodua Jalan Ipoh. That sales girl kata memang my luck dapat 3 digit bertuah. 892 tuahnya ikut feng shui Cina lew.

Hip hip hoorey aku jadinya. Al maklum… la nie baru berani nak amik kereta. Actually nak beli rumah but tak jadi after kena mumbling with my mom… coz he thought I wanna move forever to KL! ches!

Yang bestnye… I’m not the first person yang rasa myvi tue. Sebab…aku tak tau drive! Hahah… Bongok je kan. Kereta ku bakal jadi muzium di carpark!

Malamnya, baru aku drive selepas kena paksa dengan my friend. Ya Rabbi… gemuruh gile masa drive. Pulak tue, Yann nie garang nak MAMPOS. Dia bukan ajar tapi duk menengking je kejanya. Macam mana la tak gabra ++ sakit hati kena marah kaw kaw!

Ada sekali, gara2 tertekan sangat dengan mamat nie, aku berhenti kereta kat tepi jalan, suruh dia drive kereta tue balik. TENSION beb! Dari Setapak ke Danau sampai la Sentul duk menengking aku. Sah2 aku nie dah lama tak drive. Tentu la aku bawa tak betul. Korang jangan ikut perangai Yann. Nak ajar orang pun, ajar elok2. Gentle la sket!

At last sampai juga kat umah. Disebabkan takde parking kat bawah apartment nie, aku terpaksa park kat tingkat atas carpark. Yann jerit “STOP” tapi aku yang terkejut dengan jeritan dia, tertekan minyak terus sondol tembok parking masa nak naik aras 2. Bebetul aku panik bila kena jerit dengan mamat nie.

"myvi cikwiduri"

Dia bole lagi sambung membebel… marahkan aku macam2. Last2 aku keluar dari kereta aku suwuh dia parkingkan. Sampai aras 4, dia bising2 lagi. Aku yang dah gemuruh, menggigil terkejut satu badan nie… terus jerit kat dia “aku panik, aku panik la. tak paham2 ke? ingat sengaja ke nak langgar kereta sendri kat tembok!” Terus aku tinggalkan dia. Bingai betul !!!

cikwiduri: korang kalau nak ajar kawan memandu, ajar la elok2. perempuan yang takde experience memandu memang mudah terkejut dan panik. Contohnya macam aku la… sob sob sob.. sedih gile aku !!!

39 thoughts on “Myvi baru tapi hancur!

  1. ah..tu lah… yang aku plak ceritanya lain… aku pun myvi gak… yang punahnya adik aku drive dia jahanamkan…peh!!!…. nak aku tendang dah besar… sedih wei… keta baru dah ekseden…

  2. cikwiduri…

    i nak komen sikit.. orang kata kalau kete tu eksiden, n agak teruk tambah2 lagi time baru keluar kedai, maknanya dia (kereta itu) nak lama duduk dengan kita… hahahha.

    mine, after 48hours keluar kedai met an accident in subang. but i drove savvy….

  3. i mean.. sepatutnya. dia lah yg bawak kete tu.. and ajar you camne nak paking .. coz u paking tingkat atas carpak kan? diala yang patut bawak kete tu and u just watch jek.. isk isk.

    p.s : kaler kete you same ngan i..hehe experience i lagi sakit ati.. 3 hari kete myvi keluar ( baru ) .. my bf punya pasal dah bercalar and pecah bumpe depan.. coz.. dia pi sondol kete orang masa keluar parking.. bingai sungguh… pastu bila org tu suh ganti.. my bf salahkan i lak. dia kate knp i tak tgkkan masa dia nak kuar paking tu… then u all tau le sape kene ganti? i jugak la. my bf buat bodo jek sampai skrg kesan cacat tu ada lagi.setiap kali i tgk.. sakit ati gile kat dia..

  4. kenapa baru blaja bawak kete dah suh paking atas? kan bahaya kalo pape jadi.. tunggu da biasa la. kawan y ou tu pn silly gakz. coz. da tau u tu newbies.. yg dia dok buat cam tu pesal. dia la yg drive ajar tu paking atas ..

  5. hahahahaha..
    now i dah oke la ruki
    dah boleh drive jejauh dari selatan ke utara
    good luck to u jugak
    hati-hati bawa Myvi SE baru tue🙂

  6. ish..ish.. sedih betul sy baca kisah awk ni.. kalau sy mmg menangis sorg diri la nengok kekemekan bumper itu..
    hehe..

    takper yg penting bawak keta tu kena la konfiden, tp jgn la over konfiden sampai jd kn jln raya mcm trek sepang..
    lelama nnti berani & konfiden la u bwk kete tu..

    tp kan bila baca kisah sedih u ni, sy pun jd kecut jugak..
    hrp2 bila keta Myvi SE 08 sy dtg nnti, tak la terjadi mcm u..
    haha..

  7. u too oshkosh… hati-hati drive masa nak balik kg jejauh tue. askar2 u tue tambat belakang kang main kejar2 lak dalam kereta. SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN juga.

  8. Wid… Sila BERHATI-HATI bila drive balik kampung.. nak raya… bukan jadi hantu raya hehehe… ya ampun joking2 aje seh… SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN KEPADA SEMUA…🙂

  9. aiyark..camne tersesat sini eh?..alang alang dah sesat..i nak bagi cadangan skit..i suggest u tukar jer bumper tu pakai bumper Myvi SE.. cun skit..

Comments are closed.