Ramadhan 1429 / September 2008

Hari ini 1st day puasa. Uniknya, 01 Ramadhan 1429 jatuh pada 01 September 2008.

Aku start puasa kat umah KL, demam lak tue. Aku makan masakan yg mak aku bekalkan dari kg.

Sabtu sampai Ahad aku di kg. Settlekan ape yg patut. Alhamdulillah aku dapat kasi gaji aku lebih sikit dari bulan sebelumnya kat mak. Maklumlah.. mesti orang tua nak pakai banyak. Aku paling koman habis duit beli baju je nanti.

Sejak hari Khamis Yan dah ke Perak. Boring pula bila dia tak ada. Tapi kalau ada, bertekak la pula. Isk…macam-macam.

Ahad kul 2 pagi Yan sampai KL. Dia skang len macam lak. Caringnya terlebih-lebih pula. Nak-nak time aku demam nie. Alahai…ABC pun boleh cair.

Aku pun tak tau nak tulis apa. Tahun lepas dah rasa berpuasa kat bernama. Tahun ini rasa la pula berpuasa kat nstp.

Ape lagi ye?

2 thoughts on “Ramadhan 1429 / September 2008

  1. TAK BESH! sebabnya tak ade press conference dibuat masa bulan puasa. so anda akan melangut dalam opis dari pagi sampai la berbuka. anda akan jeling jam tangan sambil berbisik “bila la nak kul 5 nie”.

    undangan berbuka puasa? belum tentu orang2 baru masuk nie dapat pegi pun. senior akan tempah tiket dulu nak berbuka free. baik makan kat umah!

  2. Sure besh kan jd org paper time musim puasa. Sure byk undangan berbuka.

    p/s: Slamat berpuaser..

Comments are closed.