OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Media trip at Starcruise Libra

I just came back for assignment at Thai from 8 – 11 January 2012.

Bila diberi assignment ke Phuket dan Krabi, aku tak la happy melonjak sakan walaupun sebenarnya aku tak pernah sampai Thailand… hehehe…

Itu la first time naik kapal laut. Gayat ada.. seronok ada.. Berbeza la naik kapal terbang (dah sah-sah aeroplane tu kat langit).

Di Phuket, PR Starcruise bawa media dan travel agent melawat kuil. Bukan la aku nie anti agama lain. Banyak lagi tempat yang sesuai untuk memperkenalkan Phuket nie. Adoyaiiiii!!!

RESIT... nie resit tiket bayar masuk untuk menonton persembahan hiburan.

Di Phuket yang terkenal bagi aku.. bagi aku.. cuma Patong Beach. Di situlah ada Hardrock Cafe, tempat-tempat makan, jualan, pakaian yang boleh di bargain (pepandai kome la nak mintak diskaun).

Cuma yang meralatkan aku, aku tak puas berjalan di Krabi. Banyak pulau di Krabi tak dibawa melawat. Aku sebenarnya teruja nak pegi Railay Beach tempat rock climbing yang famous kat situ. Maklum la.. minat panjat wall dah mula melonjak-lonjak.

Media di minta balik awal ke kapal semata-mata ada Gala Dinner. Ingatkan best sangat. Means best pada aku tue lain dari yang lain tapi serupa aje makan di mana-mana hotel. Tapi persembahan ala-ala nyah interesting quite funny.

1 thing yang aku nak puji krew kapal starcruise nie.. they all very peramah. Maybe dengan media terpaksa la kot. Hahaha.. hopefully not la yer.

1 thing lagi.. aku dapat kek birthday on my birth 11 Jan. Thanks to StarCruise Libra for the cake.. and to my media friends for celebrate too.. (NTV7, Al-Hijrah, Santai Mag (Dr Mazlina), Business Week (An-Nur) dll yang aku lupa nak sebut..)

Celebrate atas kapal Libra walau keknya tak seberapa. tapidah tinggal setengah pun.. hehehe

Story bout Starcruise will be publish in Harian Metro ruangan Variasi – Santai. Check it out for more info at Resort Terapung.

5 thoughts on “Media trip at Starcruise Libra

  1. hi cikwiduri…first of saya nak berterima kasih kerana follow blog saya kat http://www.blogmakanbest.blogspot.com... kedua saya nak tanya skit apa kerjaya u? nampak macam menarik jerr hehe….. hmm saya tengah blogwalking nih dan singgah sini to read a few posts yg menarik…. semoga sihat walafiat yer… see ya!

    1. thanks Papa-NtiQ. saya pun harap anda sihat sentiasa. saya baru je singgah blog Papa. ade tak lokasi makan-makan di Klang. nak scope story sana pula.

      1. hmmmm klang…saya x berapa biase kat situ..setakat singgah2 gitu jer tapi rase nye kat sini sure banyakkan seafood sbb dekat laut….hmmmm maaf yer x dapat nk menolong disini cikwiduri
        macam wartawan hiburan jer ek keje dia hehehe

  2. What a very informative site, I have found alot of very useful information here and still have a lot more to read. Thank you very much for the time and effort you have put in….

Comments are closed.