Di Pulau Mabul, Sabah

Isuzu Dura-Mission di Sandakan

Salam…

Hari nie tiba2 pula bagi salam. Tapi tak salah kan.. heheheh..

Kali ini aku nak kongsi pengalaman sewaktu mengikuti kembara atau event daripada Isuzu.

Pernah dengar Isuzu Dura-Mission ? Ha… itu lah event motoring yang paling sempoi aku pernah follow.

Pada tahun  ini, Isuzu pilih jalan yang santai, lepak2 saja untuk media test trak pikap D-Max. Laluannya dari Sandakan ke Tawau sejauh 618 kilometer.

Sebelum ini, Isuzu pilih Sarawak.. dari Ba’Kelalan ke Maliau Basin pada 2009. Masa tu lagi hardcore jalannya. Lagi best!

Tapi bagi aku yang 1st time pegang stereng trak pikap nie… memang best la. Memang pick up lah! Hehehe…

Tapi agak sedih sebab semasa di Semporna.. aku test untuk discover scuba diving (dsd).. kecewa! aku fail! reason? aku panik dalam air! Hahahah.. sian sungguh aku. Snorkeling pun aku fail. reason? aku tak pandai berenang! Hehehehe..

Namun syukur pada Allah.. aku dah ke Sandakan, Mabul, Sepilok, Tabin, Tawau..

Thanks to Isuzu for shared the moment with us (media).

Story tentang test drive Isuzu D-Max akan keluar pada 28 Feb 2012 manakala story tentang Sandakan akan menyusul selepas itu. So dapatkan Harian Metro di sisipan Variasi untuk tengok tempat menarik di Sandakan.

Promote lak dah! Hehehehe…

Di Pulau Mabul, Sabah